Vénusz Apartmanház
 
 
Strandok

 A szigetet övező tenger páratlan jellegzetességet biztosít Korfunak. Elősegíti a tengerről fújó szél kíséretében a sziget mérsékelt klímáját, amely még a legmelegebb napon is hűsítő hatást fejt ki. A szüntelen tengeri sodrás a tengerpartot olyan módon formálta, hogy a zöld növényzettel borított lankás domboldalak szinte összemosódnak a tenger kék vizével. A tenger emellett lehetőséget biztosít az aktív pihenésre is. Nincs biztonságosabb dolog, mint az aranyhomokos és fehér kavicsos partok melletti sekély vizekben úszni vagy a kristálytiszta mélyvizekbe fejest ugrani. Ha kedvünk tartja, elvitorlázhatunk valamelyik korszerű yachtkikötőbe (Benitses) és szörfözhetünk az ezüstös habokon.

A környező szigetek: Korfutól déli irányban fekszik Paxos szigete, amelyet dús olivaligetek, kőépítésű falvak, kockaköves úttestek borítanak. Szakadékokkal teli tengerpartja barlangokba vezet, a magaslatokon pedig szélmalmok emelkednek. Tőle délebbre a szőlőültetvényekkel teli Antipaxos nevű sziget található, amelyet kékeszöld színű víz és apró fehér homokkal fedett partszakasz övez. Ez kétségtelenül paradicsomba illő hely azoknak, akik igazi nyugalomra vágynak.

Északkeletre, mielőtt nyílt tengerre érkezünk, három kis szigettel találkozunk, melyek szépsége arra invitál bennünket, hogy folytassuk utunkat. Ezek a Dipondiai-szigetek: az Eríkusza, az Othoní, és a Máthráki. Odaát az érintetlen táj paradicsomi állapotokat kínál a természet szerelmeseinek, míg a hol sziklás, hol finomhomokos tengerpart a legjobb úszó- és horgászó feltételeket biztosítja a Ión-tengeren.

 

Homokos strandok

Kavicsos strandok

 Google
 
 

Venus Apartmanház - Benitses, Korfu, Görögország