Vénusz Apartmanház
 
 
Biztosítások és Orvosi ellátás
 Mielőtt elindulnánk nyaralni, mindenképpen érdemes külön Baleset-Betegség-Poggyász biztosítást kötnünk! Mint ahogy a mondás is tartja: az ördög nem alszik! Bárhol és bármikor kerülhetünk olyan helyzetbe külföldön, hogy orvosi segítségre szorulunk, és akkor nagy segítségünkre lehet egy jó biztosítás!

Az üdülőtelepülések mindegyikén nagyon jó az orvosi ellátás. Általában több orvosi szolgálat is működik a településeken, melyek rendszerint 24 órás nyitva tartással és ügyelettel rendelkeznek. A legtöbb esetben még betegszállításra alkalmas járművük is van, a rendelők jól felszereltek. Ha nyaralásunk alatt bármiféle bajunk történne, amely orvosi segítséget igényel, akkor forduljunk bizalommal ezekhez a rendelőkhöz. Keressük mindenhol a vörös keresztet vagy a „SURGERY” feliratot.
Ha megfelelő biztosítással rendelkezünk, akkor a legtöbb helyen nem kell fizetni az orvosi ellátásért és a vizsgálatokért(néhányat kivéve), mert a rendelő közvetlenül a biztosítóval rendezi a számlát. Vannak azonban olyan biztosítások is, amelyeket a helyi rendelők nem ismernek, vagy valamilyen okból nem fogadnak el. Ebben az esetben sajnos fizetni kell az ellátásért, ami igen drága is lehet! Helyi kezelésért egyszerübb sérülések esetén kb. 80-200 Eurót, kórházi kezelésért akár több ezer Eurót is fizethetünk! Ha utazási irodával utazunk, mindenképpen érdemes a helyi képviselő vagy idegenvezető segítségét kérni, ha orvosra van szükségünk!

 

Az általunk megkérdezett rendelők sokféle magyar biztosítást felsoroltak, amelyeket elfogadnak. A felsorolásban a biztosítások közül néhány csak elvétve, néhány viszont elég gyakran szerepelt, de a legtöbben az alábbi biztosításokat említették meg:

 

 EUB biztosítások       QBE-Atlasz biztosítások          Allianz biztosítások

                                     

 

Kössön nálunk Utasbiztosítást, most rendkívül kedvező feltételekkel! Oldalunk biztosítási partnere a QBE Atlasz Biztosító ZRt, Magyarország egyik vezető biztosítója. Kattintson az " Online Biztosításkötés" gombra, és kérjen ajánlatot!

 

Természetesen nem készítettünk teljes, minden rendelőre kiterjedő közvélemény kutatást, az adatok csak tájékoztató jellegűek!

 

 

  Egyéb tudnivalókról és a külföldi betegellátásról érdemes tájékozódnunk az Országos Egészségbiztosítási Pénztár  weboldalán.

 

 

 A Külügyminisztérium állásfoglalása:
 
Az érvényes hazai egészségbiztosítással rendelkező magyar állampolgárok, hazánk uniós csatlakozása óta, a görög állampolgárokkal megegyező feltételekkel részesülnek sürgősségi ellátásban a görög állami betegellátó rendszer intézményeiben, amennyiben kiutazásuk előtt a lakóhelyük szerint illetékes Megyei Egészségbiztosítási Pénztár Nyilvántartási Osztályán a jogosultságuk igazolása érdekében Európai Egészségbiztosítási Kártya kiállítását kérik. A felhasználás módjára vonatkozó további információ a kiállító hatóságtól igényelhető.
Az Európai Egészségbiztosítási Kártyát célszerű a tartózkodás teljes időtartama alatt maguknál tartani, mert a sürgősségi ellátásra jogosultság csak ezzel igazolható.
Az állami kórházak mellett jelentős számban működnek magánkórházak, melyek ellátottsága és felszereltsége minden igényt kielégítő, viszont szolgáltatásaik költségesek. Amennyiben azonban az utazás előtt megfelelő utas- és betegbiztosítást kötnek, és az esetleges sürgősségi betegellátásra ilyen magánkórházban kerülne sor, a biztosítási kötvény tartalmától függően, illetve az abban szereplő összeg erejéig a biztosító a betegellátás díját, számla ellenében, kifizeti.
 
Az Európai Egészségbiztosítási Kártya megléte esetén is ajánlatos teljes körű, az utazás egész időtartamára szóló utas- és balesetbiztosítást kötni. Az ilyen biztosítás nemcsak a sürgősségi betegellátásra terjed ki, de magában foglalja az egészségügyi ellátás során felmerült esetleges önrésszel, a poggyász, úti okmány, pénz elvesztésével, a felmerült jogi ügyekkel, tolmácsolással stb. kapcsolatos költségeket is. A biztosítás megkötésekor minden esetben célszerű ellenőrizni, hogy az pontosan mire és mekkora összeg erejéig terjed ki.
Tapasztalataink szerint bajba jutás esetén a teljes körű utas- és balesetbiztosítással rendelkező turisták számtalan kellemetlenségtől, és kiadástól kímélhetik meg magukat.
 
 
/Forrás: Külügyminisztérium weboldala 2007.01.25./
 
 

 
 


Google
 
 

Venus Apartmanház - Benitses, Korfu, Görögország