Vénusz Apartmanház
 
 
Közlekedés

 A közlekedési kultúra a szigeten, csakúgy, mint a többi mediterrán országban is, kissé szokatlannak tűnhet számunkra! A görögök igen hevesen vezetik járműveiket, így elég gyakran teremtenek veszélyes helyzeteket maguk körül. Mindezek ellenére a szigeten elég ritkák a balesetek! A legtöbb balesetet a turisták okozzák, akik nem a kellő óvatossággal indulnak forgalomba egy idegen helyen. A szigeten rengetegen járnak motorral és robogókkal, főleg a nyári szezonban. Mindezek ellenére nyugodtan részt vehetünk a közlekedésben, csak a megszokottnál jobban figyeljünk oda a körülöttünk lévőkre és a közlekedésre. Érdemes fokozottan figyelni az előttünk haladókra, hiszen a görögök ritkán használnak index-et kanyarodáskor és a piros lámpa tilalmát sem veszik annyira szigorúan, mint itthon!

 

      

A szigeten menetrend szerinti autóbusz járatokkal közlekedhetünk. Ezekből két fajta van: a KÉK buszok és a ZÖLD buszok. A kék buszok a helyi járatok, amelyek Korfuvárosban és a város vonzáskörzetében közlekednek és a városközpontban lévő San Rocco téren van a végállomásuk. A zöld buszok a távolsági járatok, melyek a sziget távolabbi pontjait kötik össze a fővárossal. A zöld buszok pályaudvara az új erőd mellett található, közel a kikötőhöz. Néhány sajátosságot érdemes megemlíteni a buszközlekedésről. A járatok általában túlzsúfoltak és sokszor állni kell végig. Mediterrán térségről lévén szó, a menetrend nem szentírás, így +/- 20-30 perc eltérés a menetrendhez képest, teljesen normális dolog! A buszokat még a megállókban is szokás leinteni, határozott mozdulatokkal, különben könnyen előfordulhat, hogy nem áll meg. A jegyet minden esetben az autóbuszon kell megvenni, vagy a sofőrnél, vagy a kalauznál, ha van a buszon.

 

          

Ha nem szeretnénk a buszon nyomorogni, vagy esetleg már nem jár, akkor lehetőségünk van taxit hívni. A taxik a szigeten mindenhol egyformák, sötétkék vagy ezüst színűek. Rengeteg van belőlük, így biztos, hogy nem kell sokat várnunk rá! Korfun a taxi nagyon DRÁGA! Érdemes a sofőrrel előre megállapodni a viteldíjban, nehogy később meglepetés érjen minket. A sofőrök általában kedve, segítőkész emberek hírében álnak. Majdnem minden településen van taxiállomás, de bárhol le lehet inteni a taxikat, ha üresek, akkor biztos megállnak.

 

    

Talán a legrugalmasabb, legkényelmesebb és legolcsóbb megoldás, ha autót vagy robogót bérelünk néhány napra, amivel egyénileg lehet eljutni úti célunkhoz.

 

 Google
 
 

Venus Apartmanház - Benitses, Korfu, Görögország